Stefan Aruxandei ... ganduri

duminică, 19 aprilie 2009

Flower - Kylie Minogue


Abia ce am postat o urare de Paste pe blog si totusi, un cantec, care ma fascineaza de cate ori il ascult, nu imi da pace, "Flower", cantat cu o sensibilitate iesita din comun de Kylie Minogue. Prima data l-am auzit cantat live de Kylie in concertul de anul trecut din luna mai de la Bucuresti. M-a izbit de la primele acorduri, era altceva decat auzisem la Kylie Minogue, un sound straniu si niste versuri de-ti faceau parul maciuca, si asta se intampla intr-o muzica pop bantuita de un comert de cele mai multe ori ieftin si brusc auzi niste versuri care parca vin din alta sfera, versuri profunde, evident traite la cote fierbinti de protagonista, astfel incat, atunci cand interpreta acest cantec, aveai senzatia ca e atat de aproape de tine ca spectator si totusi, atat de departe, ca si cum s-ar fi desprins de tot ceea ce e pamantesc.
Mai jos, Kylie in concert cantand acest cantec si, de asemenea, versurile.

"Flower" - Kylie Minogue


FLOWER

Wrapped in a blanket of hope
Asleep in a bed of dreams
I step into eternity
It’s not part of my hand
Not at all
For who knows which way the wind is gonna blow
I am waiting for your gentle whisper

Chorus:
Distant child, my flower
Are you blowing in the breeze
Can you feel me
As I breathe life into you
You are my flower
Somewhere in a desert haze
I know one day you’ll amaze me

I have to balance imagining the moment I can be
Looking deep into your eyes
For now a mystery
Not at all
For who knows which way the wind is gonna blow
Are you waiting for a gentle whisper

Chorus:
Distant child, my flower
Are you blowing in the breeze
Can you feel me
As I breathe life into you
You are my flower
Somewhere in a desert haze
I know one day you’ll amaze me

Two hearts
In the hands of time
Your life breathes into mine.
I’ll be with you forever
I’ll give you everything I have
Want you to understand
It’s you and I together

Chorus:
Distant child, my flower
Are you blowing in the breeze
Can you feel me
As I breathe life into you
You are my flower
Somewhere in a desert haze
I know one day you’ll amaze me

Hristos a inviat!

Paste fericit, lumina, caldura si iubire!





miercuri, 15 aprilie 2009


"Onegin" - un film care nu trebuie ratat

Chiar daca a aparut in 1999, eu nu auzisem de acest film pana mai ieri. In week-endul trecut cautam pe net filme mai vechi si, intamplator, am dat peste filmul ""Onegin", in rolurile principale - Ralph Fiennes si Liv Tyler. Vizionarea acestui film mi-a provocat mari surprize, este de-o frumusete coplesitoare totul: locatiile, unghiurile in care este filmat, cadrele special create, totul este plin de poezie, dragoste, durere, neimpliniri, frumusete. Liv Tyler este intruchiparea feminitatii, un joc atat de sincer, profund si ingenuu, ca sa nu mai vorbesc de frumusetea ei dezarmanta ( este de 10 ori mai frumoasa decat toate Angelinele Jolie ). Ralph Fiennes, care nu mai are nevoie de nici o prezentare, face un rol pe masura talentului sau extraordinar.
Vizionand filmul am avut senzatii diverse, a fost ca si cum as fi vazut cele mai frumoase picturi, as fi citit cele mai bune carti si as fi ascultat o muzica de vis, si toate acestea intr-un film :"Onegin".
Recomand aceasta pelicula cu caldura, la final de saptamana, cand ai chef ca timp de o ora si jumatate sa sa te "imbogatesti" cu un film de arta, pe care l-as numi capodopera.

Iata un mic montaj cu imagini din film:


Iar acesta este afisul filmului:



duminică, 12 aprilie 2009

La multi ani / Paste luminat !

La multi ani tuturor celor care poarta nume de floare! Si sarbatori luminate celor care astazi sarbatoresc Pastele !


joi, 2 aprilie 2009


Si totusi, timpul trece !


Zilele acestea am descoperit pe youtube noi postari cu niste filmari ale Elenei Carstea, din 1993, deci au trecut 16 ani !!! Nu pot sa cred ! N-o sa comentez aici modul Elenei de a fi sau talentul ei, care este fara indoiala unul extraordinar ( am vazut-o in 2003 la cabaretul "Melody" din Mamaia cantand "The greatest love of all" din repertoriul lui Whitney Houston si am fost siderat, nu am crezut ca aceasta piesa poate fi cantata si altfel decat o stim cu totii. Ei bine, Elena Carstea a demonstrat ca se poate, am ramas mut de uimire in fata unui asemenea talent, o voce pur si simplu ravasitoare! ) Dar sa revin , voiam sa vorbesc despre faptul ca m-a "izbit" filmarea ei din 1993. Doamne, cum arata! Ce fatza frumoasa avea! Oare s-o fi gandit atunci ca acea frumusete a chipului se va stinge intr-o zi? Si-o fi trecut mana peste fatza, gandindu-se cat este de tanara si frumoasa? Nu prea cred, nu avem timp cand suntem tineri sa ne preocupe asemenea ganduri, cu toate ca asta ne-ar face sa pretuim totul mai mult. Mai degraba cred isi privea aparitia fizica ca pe un dat ce i se cuvenea, asa sunt mai toti tinerii, nerecunoscatori fata de darurile cu care ii inzestreaza natura. Ne trezim abia atunci cand totul este aproape sfarsit, daca nu pierdut definitiv, traind nostalgia unor vremuri care nu se mai intorc, un timp in care am fi putut fi fericiti, doar sa fi deschis ochii mintii si inspre noi insine. Dar suntem atat de ocupati! Si e pacat ...

Iata filmarea despre care vorbeam:


Si o piesa audio mai putin cunoscuta, dar impresionanta:

Elena Carstea - Trecatori de-a lungul vietii ..