Stefan Aruxandei ... ganduri

vineri, 13 martie 2009

Jennifer Hudson- una dintre cele mai mari cantarete si actrita de Oscar









Prima data am vazut-o in filmul "Dreamgirls", in care guest star era Beyonce. Mare mi-a fost surpriza sa descopar in acest film o cantareata de care nu auzisem pana in acel moment, o artista care din primul moment iti capta atentia si o punea in umbra ca valoare pe supercunoscuta Beyonce. E vorba de Jennifer Hudson, pe care atunci cand am auzit-o cantand am ramas mut si m-am intrebat: " Cum dracu a acceptat Beyonce sa cante langa fata asta? E mult prea buna!". Jennifer Hudson nu este un produs care sa aiba un ambalaj foarte comercial, insa , cu toate acestea, a depasit barierele unei lumi in care conteaza, in proportie de 90%, doar cum arati. Sa fie asta o dovada ca o mare valoare inca poate invinge stereotipiile? As vrea sa fie asa, imi place sa cred asta.
Pentru Jennifer Hudson totul a pornit de la "American Idol", unde s-a facut remarcata. A fost distribuita apoi in primul sau film, "Dreamgirls", iar primul ei rol intr-un film = primul Oscar, o performanta exceptionala. Apoi am urmarit-o pe internet sau la tv, i-am ascultat albumul de debut, care i-a adus si un Grammy pentru cel mai bun album R&B. Are interpretari live magistrale, talentul de mare cantareata fiind perfect completat de cel de actrita de Oscar, asadar combinatia dintre cele doua nu poate fi decat un rezultat de 5*****. Piesa "You pulled me through", cantata live la premiile Grammy, te rascoleste prin interpretare, amploare si calitatea cu totul iesita de comun a glasului lui Jennifer Hudson. "Spotlight" a fost primul single extras de pe albumul sau de debut, iar "If This isn't love" este ultimul single aflat in promovare.
Pot spune, fara teama de a exagera, ca Jennifer Hudson este poate cea mai mare cantareata a ultimilor 10 ani si as pune-o la egalitate, ca valoare, cu Whitney Houston ( atunci cand aceasta era in plina glorie si inca mai putea canta), daca nu chiar mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu